Oferta

Czy wiesz że...
Pierwsza metoda otrzymywania papieru polegała na gotowaniu bawełnianych szmat, a następnie za pomocą sita czerpano rozgotowane włókna roślinne z wywaru, które łącząc się ze sobą po wysuszeniu tworzyły arkusz papieru.

Papier silikowanowany do pieczenia

Papier silikonowany do pieczenia to papier w arkuszu, przeznaczony do wykładania blach. Jest to papier dwustronnie silikonowany, dzięki jego właściwościom, wyroby piekarnicze nie przywierają do niego. Papier służy do wielokrotnego użytku i nadaje się do pieczenia kilka razy, zachowując te same właściwości. Ułatwia pracę piekarzy i cukierników, oszczędzając ich czas!

Zastosowanie:

  • do pieczenia wyrobów ciastkarskich
  • do pieczenia mięs

Gramatura:

  • biały 39g/m2

Dostępne formaty:

  • rola
  • arkusz: 40x60cm, 40x30cm, 78x58cm



Galeria produktów

1